Borniak kallrökningsadapter
Nu kan du kallröka i din Borniak! Eller koppla den till din hemmabyggda rök.
Borniak kallrökningsadapter till Borniak eller hemmabygge
Kallrökningsenhet ger dig kallrökt kött och fisk av högsta kvalitet!
Kallrökning kräver längre röktider än varmrökning - och framförallt betydligt lägre temperaturer. Det är här kallrökningsenheten från Borniak behövs för att få den där svala röken in i ditt rökskåp.
För vem vill inte njuta av kallrökt mat - många tycker att den är betydligt godare med sin kraftigare röksmak och råare konsistens.
Borniak kallrökningsenhet ger dig sval rök
Med Borniak kallrökningsadapter får du cirka två grader högre temperatur i rökskåpet än omgivande utomhustemperatur.
Kallrökning kräver ca 15-28°C i rökskåpet. Det gör att man inte kan ha rökgeneratorn som genererar värme kvar på rökskåpet. Den kopplar man bort och sätter istället på kallrökningsadaptern varifrån röken leds genom en slang.
Då hinner röken svalna på väg till rökskåpet. Och på så sätt blir maten kallrökt istället för varmrökt.
Vill du lära dig mer om kallrökning - läs Smart Fritids kallrökningsguide här!
Det finns även en kallrökningsadapter i rostfritt att köpa här.
Specifikationer Borniak kallrökninadapter:
Storlek (längd x bredd x höjd) 240 mm x 250 mm x 288 mm
Anslutningsdiameter (slang ingår) 100 mm
Material: Alu-zink
Vikt: 1 kg