Borniak kallrökningsadapter rostfri
Nu kan du kallröka i din Borniak! Eller i din hemmabygda rök.
Borniak kallrökningsadapter rostfri
Borniaks kallrökningsadapter ger dig kallrökt kött och fisk av högsta kvalitet.
Matälskare hävdar ofta att kallrökt mat är mer sofistikerat med sin kraftigare röksmak och sin råare konsistens. Kallrökning kräver i allmänhet längre röktider än varmrökning - och förstås betydligt lägre temperaturer. Det är här kallrökningsadaptern från Borniak kommer in som en hjälp - den sänker värmen på röken.
Borniak kallrökningsadapter ger dig sval rök för kallrökning
Med Borniak kallrökningsadapter får du cirka två grader högre temperatur i rökskåpet än omgivande utomhustemperatur.
Kallröker gör man vid 15-28°C vilket gör att man inte kan ha rökgeneratorn som genererar värme kvar på rökskåpet, utan den kopplar man bort och sätter istället på kallrökningsadaptern. En slang med diametern 10 cm kopplas mellan rökgeneratorn och rökskåpet för att röken ska hinna svalna. På så sätt blir maten kallrökt istället för varmrökt.
Vill du lära dig mer om kallrökning - läs Smart Fritids kallrökningsguide här!
Specifikationer Borniak kallrökningsadapter:
Storlek (längd x bredd x höjd) 240 mm x 250 mm x 288 mm
Material: Rostfri (finns även i alu-zink här)
Anslutningsdiameter (slang ingår) 100 mm
Vikt: 1 kg