Carrot Cake Pancake
Gör amerikanska pannkakor och lägg till morot och kanel. Toppa med färskost, pekannötter och lönnsirap.
Carrot Cake Pancake
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay copyright©Smart Fritid
God är både för- och efternamnet på den här pannkakan a la morotskaka! Gör först Amerikanska pannkakor, lägg till kanel och rivna morötter. Toppa sedan med lönnsirap, pekannötter och färskost. Voilá - du har en efterrätt som får munnar att vattnas.
Amerikanska Pannkakor:
-
1 ägg (eller byt gärna ut mot en banan)
-
2.5 dl mjölk
-
3 dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
2 msk socker
-
0.5 tsk salt
-
0.5 tsk vaniljsocker
-
2 msk smör
För att göra det till morotskaka:
Blanda även i smeten:
Riven morot av ungefär 2 morötter
Kanel - ca 2 msk
Topping:
Färskost
Lönnsirap
Pekannötter
Till stekning:
Gärna kokosolja, annars rapsolja
Gör så här:
Förbered smeten några timmar innan så att den hinner svälla.
-
Vispa ihop ägg och mjölk
-
Smält smör och häll i
-
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
-
Blanda ner dem i mjölkblandningen.
Häll upp smeten och ta med i plastflaska så blir det enkelt att hälla ut i pannan.
Stek små pannkakor över eld i kokosolja. Använd en stekpanna eller stekbord av gjutjärn.
Toppa med nötter, sirap och färskost för att få morotskakefeelingen.
Sen är det bara att njuta!
--------------------------------------------------------------
För att tillaga den här rätten kan du behöva:
Ett stekbord eller stor stekpanna