Carrot Cake Pancake

Carrot cake pancake
Gör amerikanska pannkakor och lägg till morot och kanel. Toppa med färskost, pekannötter och lönnsirap.

 

Carrot Cake Pancake
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay       copyright©Smart Fritid

God är både för- och efternamnet på den här pannkakan a la morotskaka! Gör först Amerikanska pannkakor, lägg till kanel och rivna morötter. Toppa sedan med lönnsirap, pekannötter och färskost. Voilá - du har en efterrätt som får munnar att vattnas.

 

 

Amerikanska Pannkakor:

  • 1 ägg (eller byt gärna ut mot en banan)

  • 2.5 dl mjölk

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 msk socker

  • 0.5 tsk salt

  • 0.5 tsk vaniljsocker

  • 2 msk smör

 

För att göra det till morotskaka:

Blanda även i smeten:

Riven morot av ungefär 2 morötter
Kanel - ca 2 msk

 

Topping:
Färskost
Lönnsirap
Pekannötter


Till stekning:

Gärna kokosolja, annars rapsolja

 

Gör så här:
Förbered smeten några timmar innan så att den hinner svälla.

 

  1. Vispa ihop ägg och mjölk

  2. Smält smör och häll i

  3. Blanda de torra ingredienserna med varandra.

  4. Blanda ner dem i mjölkblandningen.

Häll upp smeten och ta med i plastflaska så blir det enkelt att hälla ut i pannan.

Stek små pannkakor över eld i kokosolja. Använd en stekpanna eller stekbord av gjutjärn.

Toppa med nötter, sirap och färskost för att få morotskakefeelingen.

 

Sen är det bara att njuta!


 --------------------------------------------------------------

För att tillaga den här rätten kan du behöva:

 

Espegard Braspanna

Ett stekbord eller stor stekpanna

Stekspade stor

 

 
 

Tipsa

Upptäck mer