Dessert med kokosgrädde och bär
Det ska inte bara vara gott för gommen utan även för ögat!
Ett enkelt recpet på dessert som passar fint ute.
Enkel dessert med bär och kokosgrädde
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay copyright©Smart Fritid
När man lagar mat ute men ändå vill bjuda på flera rätter gäller det att inte krångla till det. Den här desserten är både god och enkel - och du klarar av den även om ni är många. Men ett tips är att ni hjälps åt, då blir det roligare!
Den här desserten funkar även som mellis ute. Pynta den med det du har hemma och beroende på säsong.
Ingredienser:
Kokosgrädde (Garants är krämigast)
Blandade bär & blommor
Kokosflakes & bipollen eller det du har som du kan toppa med
Honung, gärna flytande
Gör så här:
Tryck ut lite bär med honung i botten på glasen, muggarna eller kåsorna så att det blir som en kräm i botten.
Pressa ut en klick krämig kokosgrädde, ringla lite hounung och toppa med massa bär, blommor, bipollen eller frön. Bara det ser fint ut.