Fish Taco - recept laga mat över eld
Fritierade fisk-tacos tillagade över eld. Här i tortillabåtar med riven västerbottenost, koriander mm.
Fish Tacos tillagade över eld
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay copyright©Smart Fritid
Tacos i all ära - men det kan vara skönt att få variera. Kanske den här rätten kan gillas även av barn, för den serveras i tortillabröd - och är god! Friterad fisk är populärt och med riven västerbottenost och sirrachamajo så får smaklökarna sitt.
Ingredienser:
Vit fisk av något slag
Mjöl
1 ägg
Panko ströbröd
Riven västerbottenost
Koriander
Sirrachamajo
Sallad & hackad tomat
Röd lök
Tortillabåtar
Mosad avokado m vitlökshack
Rapsolja att steka i
Gör så här:
Rulla fisken i mjöl med salt, sen i vispat ägg och slutligen i panko.
Häll upp rapsolja i stekpannan eller stekbordet över elden.
När det verkar varmt så friterar du bollarna. Vänd på dem ofta.
Servera i små tortillabåtar ihop med alla tillbehör.
-------------
För att tillaga den här rätten kan du behöva:
Ett stekbord eller stor stekpanna