Kallrökta kycklingklubbor
Recept, text & foto: Agneta
Röka kyckling:
Kallrökta och ugnsstekta kycklingklubbor
Copyright©Smart Fritid
4 port - 1 kg kycklingklubbor
Kallrök kycklingbenen osaltade och okryddade i 2 timmar. Men det räcker inte att kallröka kycklingkött för att få det så genomstekt som man önskar med fågel. Fortsätt därför att steka kycklingbenen i ugn efter rökningen.
Först kallröks kycklingbenen och därefter kryddas för att stekas i ugnen i 30 minuter.
Gör så här:
Pensla kycklingbenen med olja och krydda med:
Salt
Socker
Vitpeppar
Malen paprika
Malen ingefära
Lägg dem i en smord ugnsform och stek dem i ugnen i 225° i 30 minuter.
Vänd dem var 10:e min för att få en vacker färg runtom.
Man kanske vill få en liten asiatisk touch på kycklingbenen? Servera dem då med ananasris. Över det strör man serundeng, en blandning av kokosflingor och jordnötter.
Ananasris med serundeng
4 portioner
Ingredienser:
2 dl jasminris
4 dl vatten + ananasspad
salt
1 dl kokosflingor
1 dl jordnötter
Tillbehör: en liten burk ananasbitar i egen juice
Gör så här:
Koka riset i vatten och ananasspad från burken. Torrosta kokosflingorna gyllenbruna i en stekpanna. Blanda i jordnötterna.
Stek ananasbitarna i lite olja.
Lägg upp ris, ananas och serundeng var för sig och servera till kycklingbenen.
-----
Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Borniak. - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Bradley Smoker. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid - vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.
-----