Kallrökta kycklingklubbor

Kallröka kyckling - här kallrökta kycklingklubbor på fat.

 Recept, text & foto: Agneta

Röka kyckling:

Kallrökta och ugnsstekta kycklingklubbor
Copyright©Smart Fritid

 



4 port - 1 kg kycklingklubbor

Kallrök kycklingbenen osaltade och okryddade i 2 timmar. Men det räcker inte att kallröka kycklingkött för att få det så genomstekt som man önskar med fågel. Fortsätt därför att steka kycklingbenen i ugn efter rökningen.

 

Kallrök kycklingklubborna och ugnsstek dem därefter tills de kommit upp i rätt temperatur.
Först kallröks kycklingbenen och därefter kryddas för att stekas i ugnen i 30 minuter.

 

 

Gör så här:
Pensla kycklingbenen med olja och krydda med:
Salt
Socker
Vitpeppar
Malen paprika
Malen ingefära


Lägg dem i en smord ugnsform och stek dem i ugnen i 225° i 30 minuter.
Vänd dem var 10:e min för att få en vacker färg runtom.


Man kanske vill få en liten asiatisk touch på kycklingbenen? Servera dem då med ananasris. Över det strör man serundeng, en blandning av kokosflingor och jordnötter.


 Kallrökt kyckling med ananasris och serundeng



Ananasris med serundeng
4 portioner


Ingredienser:

2 dl jasminris
4 dl vatten + ananasspad
salt

1 dl kokosflingor
1 dl jordnötter


Tillbehör: en liten burk ananasbitar i egen juice

 

Gör så här:
Koka riset i vatten och ananasspad från burken. Torrosta kokosflingorna gyllenbruna i en stekpanna. Blanda i jordnötterna.
Stek ananasbitarna i lite olja.
Lägg upp ris, ananas och serundeng var för sig och servera till kycklingbenen.

 

 -----

 

 Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Borniak. - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Bradley Smoker. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

 

-----

 

 

Tipsa

Upptäck mer