Kantarellmacka med västerbottenost
Smörgås med smörstekta kantareller och västerbottenost - utsökt!
Kantarellmackor med västerbottenost
Recept och foto: Kristin Johansson copyright©Smart Fritid
Hösten är här - och i skogen finns det svamp så det räcker och blir över. Och plockar du inte svamp i skogen så kanske du gör det i affären. Då kan du enkelt göra denna macka som folk kommer att svimma av - av förtjusning alltså.
Godast och mysigast blir det om du lagar mat utomhus - kanske har du en Braspanna som är gjord för att laga mat över. Då ställer du ett stekbord av gjutjärn i den för att få gott om plats både att steka brödet och svampen och löken.
Kantareller (eller den blandsvamp du hittar i skogen)
Lök - gärna shalottenlök för att få en mildare löksmak
Vitlök
Västerbottenost
Smör
Salt & peppar
Stek svamp och bröd samtidigt på stekbordet.
Gör så här:
Använd smör på stekbordet, stek vitlök och lök samtidigt med svampen.
Vätskar sig svampen mycket får det koka bort och du kan behöva addera mer smör varefter.
Krydda duktigt med salt och peppar.
Stek mackorna på bägge sidor i smör samtidigt som svampen puttrar.
Strö över riven västerbottenost så att den smälter innan du lägger upp på mackorna.
Lägg därefter upp svampen med den smälta västerbottenosten på brödet.
Köp dina tillbehör för matlagning utomhus av Smart Fritid - vi ger dig ett smidigt köp och snabb leverans!