Kantarellpasta
Gott till många: pasta, kantareller, bacon, grädde, vin och örter.
Svamppasta - med lagrad prästost
Recept och foto: Kristin Johansson copyright©Smart Fritid
Den här rätten är inte svår - på nybörjarnivå. Det är bara att steka bacon, svamp, lök och vitlök och sen blanda med pasta och några ingredienser. Och så salta och peppra duktigt och så tror alla att du är mästerkock. Och många munnar är enkla att mätta med den här rätten.
500 g kantareller (eller annan svamp)
200 g rökt sidfläsk (eller bacon)
4 finhackade vitlöksklyftor
3 st hackade knipplökar
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
färska örter, timjan och oregano
8 port spagetti
olivolja, salt och peppar
400 g riven lagrad ost
Gör så här:
Förbered eldstaden och stekbordet eller Muurikkan.
Koka upp pastavattnet och förbered grönsaker och svamp.
Finhacka vitlök och knipplök. Hacka ner örter och skiva bacon. Börja koka pastan.
Värm upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna eller stekbord över din eld eller Braspanna. Annars i en muurikka.
Stek vitlök, bacon, lök och svamp.
Salta och peppra bra. Häll av pastan när den är al dente (har tuggmotstånd kvar) och blanda ner. Addera vin, grädde, ost och örter.
Smaka av med salt & peppar.
Köp dina tillbehör för matlagning utomhus av Smart Fritid - vi ger dig ett smidigt köp och snabb leverans!