Lättrökt torskrygg

Lättrökt torskrygg på tallrik med potatis och franska ärtor
Recept, text och foto: Agneta

Lättrökt torskrygg
Copyright©Smart Fritid

Kokt lättrökt torskrygg blir en god middag tillsammans med kokt potatis, äggsås och franska ärtor. Skulle det bli fisk över så mosa den och lägg den på en stekt brödskiva och toppa med creme fraiche och hackad rödlök. Gott som förrätt eller kvällsmacka.

Gör så här:
När du ska lättröka torskrygg så utgå från fryst fisk. Tina fisken i 10 procentig saltlag
(1 l vatten + 1 dl jodfritt salt).
Efter 24 timmar klappas fisken torr och får torka i
kyl över natten.

 

Rök torsken först, därefter koka före servering



Svalrök (45-50°C) 1 tim 40 min = 5 puckar, i detta fallet Pacific Blend.

Efter det
kan man antingen frysa fisken för att använda den vid ett senare tillfälle eller så kokar man den så här:

Koka upp osaltat vatten. Lägg i fisken och låt sjuda sakta på svag värme c:a 5 minuter.
Servera fisken med kokt potatis, varm eller kall äggsås och franska
ärtor.

 

 

-----

 

Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

-----

 

 


Franska ärtor i skål

Franska ärtor
4 port


Ingredienser:
2 msk smör

½ stor gul lök
250 g frysta ärtor
½-1 tsk persillade ( salt/ persilja/vitlök på burk)

Gör så här:
Hacka löken och fräs den mjuk i smöret några minuter.
Tillsätt frysta ärtor och
persillade.
Låt stå på svag värme tills ärtorna är tinade och varma.

Tipsa