Otto på tur
Ta de gryn du fick över - eller koka pärl-couscous och gör dig en krämig Otto!
Otto på tur
Recept och foto: Kristin Johansson copyright©Smart Fritid
Gryn som couscous, bulgur, korngryn m.m som blir över från middag - är perfekt att ta med sig på tur och koka otto på.
Pärl-CousCous, alltså de som är lite större kulor och lite mer tugg. är goda och ganska bortglömda tycker jag. Här som en en krämig OTTO som gick på tur.
Krämig pärlotto
4 dl pärlcouscous (kokad)
2 dl rivna ostrester, helst lagrad ost med mycket smak
10 småtomater
salladslök, hackad
en knippe oregano
olja
flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
Hetta upp olja i kastullen. Stek lök, lite oregano och tomater någon minut. Addera pärlor och buljong lite i taget. När konsistensen känns bra rör man ner ost, örter och smaka av med salt och peppar.
En variant för vandringen:
Och är det så att man skall gå på en längre vandring och ha en packning som väger lätt, så är torkad mat en grym lösning.
Då är det även bättre att packa med sig couscous, eller till och med den finkorniga varianten som inte kräver mycket koktid.
CousCous-Otto med torkade grönsaker
en näve torkade grönsaker
en näve torkad svamp
en näve torkad ost
ca 5 dl vatten
2 dl couscous
1 buljongtärning
olja, salt & peppar
Gör så här:
Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt couscous, stäng av gasen/flytta från värmen och låt den stå och svälla under lock ett tag.
Blanda ner ost, lite olja, rör runt och smaka av med salt och peppar.
Äts i kåsa🤎
Vill du ha din egen vildmarksgrill? Kika på vår omtyckta Braspanna och köp den här!