Räkpasta till många
Räkpasta är enkelt att tillaga till många - krångla inte till det med för mycket pill om ni är ett gäng.
Räkpasta till många
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay copyright©Smart Fritid
Det här receptet kommer från pyssliga och matiga Lina Eriksson - eller som hon är känd på nätet: Lina by the bay. Vill du laga hennes räkpasta som är enkel att bjuda många på och som blir så god med en skvätt vin och en skvätt grädde?
Den här rätten är trevlig att tillaga på ett stort stekbord av gjutjärn eller en stor gjutjärnspanna över elden när man är många. Ta antingen med alla ingredienser förhackade hemifrån och pastan kokt. Eller hacka grönsaker i fält och koka pastan över elden i en soppgryta. Sedan steker du alltsammans i en stor gjutjärnspanna eller på ett stekbord.
Har man en Braspanna lagar man maten i bekväm höjd.
Ingredienser:
Mycket skalade räkor
Linguinepasta
Gul lök
Grön paprika
Grädde
Vitt vin
Kryddor
Rapsolja att steka i
Gör så här:
Börja med att hälla ut olja på stekbordet och stek lök och paprika. När de blivit lite mjuka - dundra på med de kryddor du vill ha. Häll ut all färdigkokt pasta. Blanda runt så att grönsakern blandas med pastan. Häll på grädde och vitt vin och låt koka in en stund. Lägg på räkorna och se till att de inte kokar för länge.
Servera!
---------------------
För att tillaga den här rätten kan du behöva:
Stekbord i gjutjärn eller en stor gjutjärnspanna
Soppgryta om du kokar pastan över eld
En rejäl skärbräda om du hackar grönsakerna utomhus