Recept rösti av sötpotatis
Rosti passar att steka i stekpanna, antingen kolbullepanna som du köper här, eller stompapannan som du köper här!
Recept för stompapanna: rosti på sötpotatis
Recept: friluftskocken Anders Klint Foto: friluftsfotografen Greger Grönroos copyright©Smart Fritid
Friluftsrecept att göra i kolbullepannan (med kanter) eller stompapanna (utan kanter): rosti på sötpotatis att tillagas i en liten stekpanna, ute över öppen eld. Receptet är från friluftskocken Anders Klint. Kan med fördel kompeltteras med receptet på mustig köttgryta för en hel måltid.
Ingredienser:
1 sötpotatis, skalad, riven och pressad av vätska
1 ägg
1 msk maizena
1 msk persilja
1 msk olivolja
salt och nymalt svartpeppar
Tillagning:
Hemma: Koka sötpotatis tills den är nästan genomkokt men fortfarande fast. Ställ åt sidan att svalna, skala den sedan och riv den grovt i en bunke. Tillsätt majsstärkelse ägg, persilja, olivolja, salt och svartpeppar och blanda med lätt hand.
Ute vid lägerelden eller grillen: Värm oljan i en liten stekpanna, exempelvis en kolbullepanna eller stompapanna. Forma små biffar av den rivna sötpotatisen.
Stek rösti-blandningen i fyra minuter, vänd och stek i ytterligare fyra minuter eller tills guldbrun på båda sidor och genomstekta.
Ta bort rösti från pannan och servera!