Recept viltsoppa
Med en Braspanna från Espegard lagar du enkelt mat på bekväm höjd - du slipper sitta på huk. Braspanna kan du köpa här!
Recept på viltsoppa med kantareller
Recept: friluftskocken Anders Klint Foto: friluftsfotografen Greger Grönroos copyright©Smart Fritid
Viltsoppa med kantareller är ett utmärkt recept på friluftsmat. Soppa värmer alltid, och den är mättande med mycket protein. Friluftskocken Anders Klint har använt sig av en emaljerad soppgryta.
Köp din soppgryta här! | Soppgryta 6 liter | Soppgryta 10 liter | Soppgryta 24 liter |
Det här är en av mina favoritsoppor och det är inte sista gången jag lagar denna viltsoppa (denna gång på älg- och vildsvinskött) och den blir alltid jättejättegod!
Hemligheten tror jag är att koka köttet långsamt, och låta köttet småputtra riktigt länge över glödbädden. En perfekt värmande soppa, på kalla vinterdagar.
Ingredienser: För 4 personer
300 gram viltkött (denna gång älg och vildsvin)
1 st gul lök
200 gram kantareller, eller annan svamp
2 msk vetemjöl
1 msk soya
1 tsk timjan
8 dl vatten
0,5 dl vinbärsgelé
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl creme fraîche
persilja
rosepeppar
Tillagning:
1. Skär köttet i små strimlor.
2. Skala och hacka löken. Skölj, rensa svampen och skär den i mindre bitar.
3. Fräs kött, lök och svamp i lite smör. Rör i mjölet. Tillsätt soya, timjan, gele, buljongtärningar, vatten och
cream fraice.
4. Låt soppan koka så länge du vill, men minst i en timme. Strö över persilja och nymalen rosepeppar.