Rök: allt om maten, smaken, metoden
Recept, metoder att röka mat, vad kan man röka - kocken Johan Åkerberg ger dig kunskaper.
Rök - Allt om maten, smaken, metoden (bok om rökning)
Bok om rökning: Rök - Allt om maten, smaken, metoden
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".
Kocken Johan Åkerberg tar oss djupt in i rökens dimmor och lär oss allt om den uråldriga tekniken som blivit trendig igen. Hur röker du din egen mat? Och varför ska man göra det egentligen? Kan man till och med bygga sin egen rök?
Det är långsam matlagning, präglad av dofter och smak från träflis och grenar: äpple, hickory, gran - allt beroende på din experimentlusta. Men kan man röka mat hemma i lägenheten? Finns det mat som passar bättre än annan för just rökning? Håller maten verkligen längre om man röker den?
Enkla recept från hela världen som ger en extra smakdimension. Kött, fisk, grönsaker, såser, smör och annat gott - allt går att röka.
Johan Åkerberg är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en fil.kand. i måltid-och livsmedelskunskap. Dessutom bred erfarenhet som kock från restauranger i Sverige och utomlands. En konstnär i köket som behärskar smaker från världens alla kök.
Specifikationer:
Författare: Johan Åkerberg
Fotograf: Isabelle Hesselberg
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
Inbunden
Mått: 265 x 195 mm
Antal sidor: 187
Utmärkelse: Vann Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".