Rökt fläskfisk med fisksås
Recept, text och foto: Agneta
Rökt fläskfisk med fisksås
Copyright©Smart Fritid
Är man en ivrig fritidsfiskare kanske man har mycket gädda i frysen som man inte riktigt vet vad man ska göra av. Då kan man ta till den här varianten av Kalle Moreus fläskfiskbullar. Vi har tagit kombinationen fläskfärs + gäddfärs ett steg längre och rökt den i folieformar.
Resultatet blev riktigt gott - och själva har vi beslutat att ta med en limpa på jaktlagets After Hunt-buffé.
Ingredienser:
600 g mald gädda (eller annan fisk)
400 g fläskfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
3 tsk salt
1,5 kryddmått peppar
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i mjölken minst en halvtimme. Rör ner färserna och kryddorna. Blanda väl. Lägg upp färsen i två folieformar à 830 ml.
Rök i 90° C cirka tre timmar eller tills färsens innertemperatur är 72° C. Vi använde pecanbriketter.
-----
Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid - vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.
-----
Fläskfisken är god tillsammans med kokt potatis och en gräddfilssås.
Fisksås 4 port
Ingredienser:
3 dl gräddfil
1 stort äpple
16 skivor inlagd gurka
1/4 rödlök
1 tsk dijonsenap
Gör så här:
Riv äpplet, finhacka gurka och rödlök. Blanda gräddfil, senap och hack. Låt stå någon timme och mogna.