Rökt smör
Recept, text och foto: Agneta
Rökt smör
Copyright©Smart Fritid
Något som är väldigt behändigt att ha på lut i frysen är rökt smör. Bra att plocka fram ett par bitar och lägga på kött man grillat eller stekt. Gott att fylla en bakad potatis med eller lägga på kokta eller grillade grönsaker. Dessutom är det enkelt att röka smör.
Gör så här:
- Skiva valfri mängd smör och lägg det i en folieform
- Kallrök det i c:a 2 timmar
- Ät eller frys
Kallrök smör i din Bradley Smoker eller Borniak i två timmar.
En enkel och god vegetarisk rätt: Broccoli polonaise.
Broccoli polonaise 4 port
Idétorka en "köttfri måndag"? Då passar det här enkla vegetariska receptet alldeles utmärkt!
Ingredienser:
1 stort broccolihuvud(eller två mindre)
50 g rökt smör
1 dl smulat vitt bröd
Gör så här:
Koka det hela broccolihuvudet så mjukt som du vill ha det i saltat vatten. Häll av vattnet
och låt huvudet ånga torrt. Smält smöret, blanda ner brödsmulorna och häll det över
broccolin. Salta och peppra efter smak