Salladsgås av kanadagåslår med tortellinisallad

salladsgås upplagt
Recept, text och foto: Agneta

Salladsgås - rökt lår av kanadagås
Copyright©Smart Fritid

 

Salladsgås = rökt lår av kanadagås. Jagar man gås brukar det ofta resultera i att man tar hand om brösten och ratar resten. Men på låren sitter det mycket kött även om det inte är så vackert. Mitt förslag är: rök låren, skär köttet i tärningar och förvara det i frysen. Bekvämt att ta fram lite då och då när man vill göra en sallad, pastasås eller omelett.

 

gåskött tärnad och gåskött i röken

 

 

 

Gör så här:
Låt kanadagåslåren ligga 2,5 dygn i 10 procentig saltlake (ta 1 dl grovt ojoderat salt till 1 l vatten).
Ta upp ur saltlaken, klappa torrt och låt låren torka i kylen över natten.
Svalrök låren i 45°C i minst 5 timmar. Här passar en mild rökbrikett som Pacific Blend bra.
Bena ur låren och tärna köttet. Lösfrys, då är det lättare att ta ut det man behöver för stunden. 

 

 

-----

 

 Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

 

-----

 

 

Tortellinisallad 4 port

Ingredienser:
3 dl salladsgås
3-4 port kokt tortellini med svamp
1 ask körsbärstomater, halverade
1 liten burk majskorn
Valfri sallat efter smak

Vinägrett:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salladskrydda
1 tsk flytande honung


Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda salladsgås, tortellini och grönsaker. Häll över dressingen.
Salladen kan ätas ljummen eller kall.

 




Tipsa

Upptäck mer