Tempehgryta
Tempeh är en bra vegetarisk proteinkälla som är enkel att smaksätta. God i gryta!
Vegetarisk gryta med Tempeh
Recept och foto: Linabythebay - copyright©Smart Fritid
Det här är en god vegetarisk gryta gjord med Tempeh som proteinkälla istället för fisk eller kött. Tempeh kommer ursprungligen från Java, då tillverkad av fermenterade sojabönor. Idag finns även svensk tempeh tillverkad av olika sorters ärter såsom kikärter, bönor eller spannmål. Finns i många matbutiker.
I denna gryta samsas Tempeh tillsammans med grönsaker och smaksätts med saffran och vitlök. Funkar förstås utmärkt att laga utomhus med inte så många ingredienser.
Ingredienser:
Tempeh
Zucchini
Gul lök
Krossade tomater
Saffran
Rapsolja
Valfria kryddor
Pressad vitlök
Aioli
Tempeh
Zucchini
Gul lök
Krossade tomater
Saffran
Rapsolja
Valfria kryddor
Pressad vitlök
Aioli
Gör så här:
Stek vitlök, kryddor och tempeh skuren i bitar tillsammans med grönsakerna. Använd en stekpanna eller på ett stekbord av gjutjärn som du kan köpa här.
Häll på tomatkross och lite vatten.
Låt koka ihop en stund, ca 10 min.
Låt koka ihop en stund, ca 10 min.
Servera med något gott bröd och en aioli. Recept på goda och enkla bröd att baka utomhus finns bland våra vildmarksrecept.