Tortillabröd
Tortillabröd är enkelt att baka själv. Stek gärna i stompapanna över öppen eld.
Recept på hembakade tortillabröd
Recept och foto: Kristin Johansson copyright©Smart Fritid
Tortillabröden är stekta utomhus över en Braspanna (köp här) i en stompapanna (köp här).
Tortillabröd kan man baka själv eller köpa färdiga. Vilket man än väljer så är det väldigt gott att grädda på dem i en panna över eld. Stompapannan är perfekt för detta med sin något rundade botten och geniala trähandtag.
Tortillabröd, 8-10 st
Ingredienser:
200 g vetemjöl
2 msk matolja
1 dl vatten, kokande
en nypa salt
Gör så här:
-
Blanda mjöl och salt i en bunke.
-
Häll på olja och nästan allt vatten.
-
Knåda degen några minuter, addera mer vatten om degen känns torr. Den skall vara smidig så att den går att kavla.
-
Lägg på en handduk och låt vila 15 minuter.
-
Dela degen i små bitar (ca pingisboll) och kavla ut dem tunt. Gör hellre för små än för stora.
Grädda sedan i stompapannan över öppen eld tills de fått fin färg.
Packa in de varma bröden i en lätt fuktad kökshandduk.
Tortillabröden serverades här med:
sallad
chips
creme fraiche
chilisauce